zo 16 dec. 15:00 uur klassiek

Prijs: € 16,00

Inclusief kopje koffie/thee en garderobe

Delen via

Britten Jeugd Strijkorkest

Feestelijk kerstprogramma

 

In deze donkere dagen voelt de muziek van Het Britten Jeugd Strijkorkest als een extra warme deken. Kom luisteren naar jong talent en laat je betoveren door onder meer de romantische muziek van Elgar en de dromerige dansen van Debussy.

In Danse sacrée et danse profane van Debussy soleert Jareach Gilula (2000). De jonge harpiste won onlangs het vierde Rosa Spier Harp Concours. Met een Israëlische vader en een Nederlandse moeder groeide Jareach op in een mix van culturen. Al heel jong tekende ze zichzelf met een harp, fluit en viool. Ze ging op harples en sinds twee jaar studeert ze bij Manja Smits aan het ArtEZ Conservatorium. Over het stuk van Debussy vertelt ze: “Ik wil deze muziek al zo lang spelen, maar ik dacht dat ik er nog niet aan toe was. Het is daarom een hele eer dat mijn docent me er wel klaar voor vindt. Ik hoop dat ik met deze dromerige en sprookjesachtige muziek de toehoorders kan raken. Voor mij is het de uitdaging om dat niet zoetsappig te doen, maar juist aanwezig waardoor de muziek heel direct beleefd wordt. Ik heb er echt heel veel zin in.”

De jeugdige leden van het Britten kijken ernaar uit om Weinberg en Vivaldi met violist Tjeerd Top te mogen spelen. Niet iedere dag krijg je de kans om samen te spelen met de plaatsvervangend concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. “Het is al zulke mooie muziek, maar het klinkt nog mooier als Tjeerd soleert,” aldus een van de orkestleden. Het Britten name onlangs het Concertino van Weinberg op met violist Daniel Rowland. De nieuwe cd, met werken van Bloch, Berlin, Schnittke en Grieg, is verkrijgbaar bij het concert.


www.hetbritten.nl

Prijs: € 16,00

Inclusief kopje koffie/thee en garderobe